De laatste jaren zijn meditatie, tai chi en Qigong steeds populairder geworden in Nederland. Dat is niet gek, want dit zijn prima manieren om tot rust te komen, te ontspannen en op een vriendelijke manier aan lichaamsbeweging te doen. Meditatie of tai chi leren doe je het beste onder begeleiding van een goede leraar. In Overijssel kan dat bijvoorbeeld bij QiGongZee. Dit is een van de vele centra voor meditatie in Overijssel die er zijn. QiGongZee onderscheidt zich echter van alle andere centra door het combineren van diverse disciplines. Het aanbod van dit centrum voor meditatie in Overijssel bestaat onder andere uit:

  • Mindfulness
  • Tai chi
  • Individuele lessen
  • Workshops

Er zijn dus verschillende manieren kennis op te doen of te verdiepen over meditatie en andere soorten training voor lichaam en geest. De website biedt de eerste informatie voor mensen die geïnteresseerd zijn: http://www.qigongzee.nl/meditatie-overijssel/. Daarna is het mogelijk lessen te volgen om ervaring op te doen. Individuele lessen zijn perfect om meer te weten te komen over meditatie. Overijssel is bovendien een prachtige omgeving om meer in contact te komen met de natuur en met jezelf. Ten slotte worden workshops op een aantal momenten in het jaar georganiseerd. Dit zijn intensieve dagen waarin het mogelijk is sterke groei door te maken. Voor een traject dat past bij jou kun je contact opnemen met het centrum voor meditatie in Overijssel.

Tai chi en meditatie in Overijssel beoefenen

Over het algemeen is het beoefenen van meditatie in een rustige omgeving veel effectiever dan mediteren in een drukke omgeving. Een geoefend persoon zal ook kunnen mediteren in een stadsomgeving, maar soms is het goed naar een stillere plek te gaan voor meditatie. Overijssel is een provincie in het oosten van het land die zich kenmerkt door natuur en rust. Het centrum voor meditatie in Overijssel is gevestigd in Deventer. Er zijn daarnaast locaties in de rest van Overijssel waar meditatie gegeven wordt. Mensen in de Randstad zijn soms vergeten hoe het voelt om in een rustiger omgeving te zijn. Voor hen is het zeker aan te raden eens te kijken naar een workshop. Dan geniet je echt een paar dagen van stilte en begeleiding voor meditatie, tai chi of QiGong. Oosterse leefwijzen kunnen westerlingen nog veel leren over wat echt belangrijk is in het leven. Onze gejaagde levensstijl belet ons vaak het beste uit onszelf te halen. Meditatie kan helpen weer terug te komen bij je ware zelf en keuzes te maken die echt bij jou passen. 

Leren mediteren

Bij meditatie gaat het er niet om te stoppen met denken. Het is de bedoeling dat je alles wat je waarneemt zonder oordeel kunt beschouwen. Dit zorgt ervoor dat we minder spanning opslaan in het lichaam en lichter kunnen leven. Leren mediteren kan zonder begeleiding, maar het kan zeer behulpzaam zijn iemand om advies te kunnen vragen. Daarnaast zijn er veel verschillende manieren van meditatie mogelijk. Als jij ook op zoek bent naar een manier om meer ontspanning te ervaren en zachter voor jezelf te zijn zou je eens kunnen overwegen langs te komen bij QiGongZee. Kijk eens op qigongzee.nl voor het aanbod aan lessen en locaties. Ook bij vragen kun je contact opnemen. Niet zeker of meditatie, tai chi of QiGong iets voor jou is? Sanne van der Zee beantwoordt graag al je vragen op dat vlak, en kan je adviseren welke vorm het beste bij jou past. QiGongZee is hét adres voor alles over meditatie in Overijssel, of het leren over tai chi en QiGong.