TENA Pants zijn er voor zowel mannen als vrouwen die last hebben van licht tot zwaar urineverlies. TENA Pants zijn zachte broekjes die u als een onderbroek aantrekt en behoren binnen Nederland tot de meest verkochte incontinentiematerialen. Dit danken ze onder andere aan hun goede pasvorm die de contouren van het lichaam volgt, hun sterke absorptiecapaciteit en hun vermogen geurtjes te neutraliseren. Afhankelijk van de mate van bescherming die u nodig hebt, kiest u het specifieke type TENA Pants. Na gebruik gooit u het incontinentiebroekje weg.

Dual Absorption Zone en Odour Neutralizer

De meeste mensen, vooral vrouwen, die voor de eerste malen worden geconfronteerd met incontinentie, grijpen naar maandverband of inlegkruisjes. Producten die thuis vaak toch al aanwezig zijn. Echter zijn deze niet voor urineverlies gemaakt. De TENA Pants wel. TENA Pants nemen niet zomaar vocht op, maar beschikken over specifieke eigenschappen waardoor u weet dat u compleet op dit product kunt vertrouwen. Zo heeft elk broekje een Dual Absorption Zone, die ervoor zorgt dat urine snel naar de kern daarvan wordt afgevoerd en zo langdurig contact met de huid voorkomt. De Odour Neutralizer voorkomt een ammoniakgeur.

Welke soorten TENA pants zijn er verkrijgbaar?

De TENA Pants is dus een broekje en een absorberend verband in één die bescherming met een hoge mate van comfort weet te combineren. Het wegwerpbroekje draagt als gewoon ondergoed. Er zijn verschillende pants, elk met hun eigen absorptiecapaciteit. De ‘lichtste’ broekjes zijn de TENA Pants Normal met een vermogen van ongeveer een liter. TENA Pants Maxi zijn de broekjes voor het zwaarste urineverlies. Deze kunnen tot wel tweeënhalve liter absorberen. Binnen elk soort zijn verschillende maten verkrijgbaar. De maat heeft enkel te maken met uw eigen lichaamsomvang en niets met het absorptievermogen.

TENA Pants Normal

TENA Pants Normal zijn incontinentiebroekjes die maar net iets dikker zijn dan gewoon ondergoed. Ze zijn dan ook bedoeld voor mannen en vrouwen die licht tot matig urineverlies ervaren. Het dragen van deze broekjes betekent dat u met hetzelfde zelfvertrouwen als voorheen de deur uit kunt om alles te ondernemen wat u wenst. Uw gevoelige blaas hoeft daarbij geenszins roet in het eten te gooien. Het absorptievermogen is ongeveer een liter. De TENA Pants Normal hebben elastische anti-lekrandjes, die u een nog zekerder gevoel geven.

TENA Pants Plus

De TENA Pants Plus zijn na de TENA Pants Normal het lichtste incontinentiemateriaal van deze productlijn van TENA. Dit zijn de geschikte pants wanneer u iets meer urine verliest. Een gemiddeld gezond persoon verliest in een etmaal ongeveer één tot anderhalve liter urine. De TENA Pants Plus is in staat om deze hoeveelheid te absorberen. Dus als u een sterk verminderde controle over uw blaas heeft en met regelmaat uw gehele blaasinhoud verliest, bieden deze broekjes een uitkomst.

 TENA Pants Super

U zult het al vermoeden: aangezien de productlijst oplopend is wat betreft absorptievermogen, zijn de TENA Pants Super de broekjes die u nodig heeft wanneer u last heeft van zwaar urineverlies. Dit betekent dat u op regelmatige basis uw volledige blaasinhoud verliest en een sterk verminderde controle of een gebrek aan controle over uw blaas ervaart. De TENA Pants Super zijn in staat om tot wel twee liter vocht op te nemen. Ze worden ook vaak voor ’s nachts gebruikt.

TENA Pants Maxi

Tot slot de TENA Pants Maxi: dit zijn de sterkste broekjes van deze hele lijn. Deze broekjes hebben een zeer sterk absorptievermogen van tot wel twee liter en zijn net als de andere typen geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook deze broekjes draagt men vaak in de nacht. Door hun goede pasvorm en het feit dat ze perfect aansluiten hoeft u zich er ook geen zorgen over te maken dat u tijdens uw welverdiende nachtrust met ongelukjes te maken krijgt.

 

Meer informatie over Tena Pants en overige TENA artikelen kunt u vinden op Hulpmiddelonline.nl