Is het altijd al jouw droom geweest om gastouder aan huis te worden? Maar vind je het lastig om dat helemaal in je eentje, zonder hulp, op te zetten? Dan kun je nu terecht bij Thuiscreche.nl. Dit is namelijk een professioneel gastouderbureau waar je je bij kunt aansluiten. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont, want de vraag naar gastouders blijft groeien. Ouders van (jonge) kinderen vinden het een hele prettige manier van opvang, voornamelijk doordat het zo persoonlijk en kleinschalig is. Gastouder aan huis worden is dus een carrièreswitch die je veel zekerheid kan bieden. Het is namelijk niet zo moeilijk om nieuwe klanten te vinden, oftewel ouders die hun kind bij jou willen onderbrengen als ze naar hun werk gaan. Je moet alleen wel even weten hoe je dat allemaal aanpakt en daar kunnen ze je bij Thuiscreche.nl dus bij helpen. Via hen kun je gastouder aan huis worden, waarbij je gebruik gaat maken van hun formule. Dit heeft als grote voordeel dat je in hun bestand komt te staan, maar ook dat je betrouwbaar overkomt als gastouder. Het is namelijk een heel professionele instelling, die alleen werkt met gastouders die over alle benodigde papieren, diploma’s en ervaring beschikken, en hun klanten weten dat ook. Daarom willen ze het jou makkelijk maken om je eigen thuiscreche te starten, met de kennis die je zelf reeds hebt, maar dan in combinatie met hun ervaring en begeleiding. Binnen enkele weken kun je al gestart zijn!

Gastouder aan huis worden: De vereisten

Er zijn een aantal zaken heel belangrijk voor als je via deze organisatie gastouder aan huis worden wilt, namelijk:

  • Je moet over de juiste opleiding beschikken
  • Je moet een kinder-EHBO certificaat hebben
  • Je huis (en tuin!) moeten zijn aangepast aan de opvang van kinderen

Als je heel graag gastouder aan huis worden wilt maar je beschikt nog niet over de juiste diploma’s, dan kun je deze opleiding via deze organisatie ook versneld doen. Je krijgt alle kennis dan versneld aangeboden, en moet echt flink studeren, maar je beschikt dan wel extra snel over het benodigde diploma. Je kinder-EHBO certificaat kun je ook snel behalen, want dat is gewoon een cursus en deze duurt niet zo lang. Als je eenmaal over de juiste diploma’s beschikt en je woning is aangepast aan de opvang van kinderen dan kun je direct aan de slag, maar hoe?

In 8 stappen je eigen thuiscreche starten

Gastouder aan huis worden is met de franchise-formule van Thuiscreche heel gemakkelijk. Ze maken daarvoor gebruik van een simpel 8-stappenplan. Allereerst moet je je natuurlijk als zelfstandig ondernemer inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarna worden de contracten voor het gebruik van de franchise-formule ondertekend en kun je in principe starten. De professionals van Thuiscrèche.nl helpen je met het doen van je marketing, zodat je binnen de kortste keren klanten hebt gevonden, en ze kunnen je zelfs helpen met je administratie. Kortom, het hele pakket dat ze aanbieden maakt het jou heel gemakkelijk om gastouder aan huis te worden. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in en pak deze kans om vanuit je eigen huis met kinderen te gaan werken, want het is echt heel leuk, uitdagend, maar vooral inspirerend werk.