De stap naar verslavingszorg is behoorlijk groot, maar helaas in sommige gevallen noodzakelijk. Solutions Center staat klaar voor mensen die te maken hebben met een verslaving. Er bestaan diverse vormen van verslaving en bij hen zijn diverse behandelingen mogelijk. De basis van hun behandelingsvorm is een 12 Stappen plan, oftewel het 12 Stappen Minnesota Model. Dit is de eerste Nederlandse instelling die werkt volgens dit model en heeft als doel de onthouding van alle geestverruimende en stemmingsveranderende middelen. De cliënt doorloopt de stappen van dit programma en het is de bedoeling dat zij uiteindelijk in staat zijn om hun verslaving te beheersen. Op verschillende niveaus wordt de hulp geboden, namelijk psychisch, lichamelijk en sociaal. Op deze manier wordt de cliënt in zijn totaliteit geholpen om de verslaving aan te pakken. Mocht u op zoek zijn naar verslavingszorg, dan is Solutions Center een aangewezen plek hiervoor. Met een uitgebreid team van meerdere professionals bieden zij de verslavingszorg die de cliënt van zijn verslaving af moet helpen.

Verslavingszorg voor meerdere soorten

Bij verslaving denken we al heel snel aan drugs of alcohol, maar dit bestaat in meerdere vormen. Welke vorm het ook heeft, wanneer er sprake is van een verslaving is dit niet goed. Solutions Center biedt verslavingszorg naast alcohol- en drugsverslaving ook hulp voor medicijnverslaving en gedragsverslaving. Door middel van het intakegesprek moet de achtergrond en de huidige situatie van de cliënt in kaart worden gebracht. In een gesprek met psychiaters wordt de verslavingsproblematiek verder duidelijk gemaakt. Op basis van de fysieke en psychische conditie wordt gekeken naar de huidige toestand van de cliënt. De detox is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de cliënt geheel ontgift wordt van de verslavende substantie. De verslavingszorg van Solutions vindt plaats in het Diagnostisch Centrum. Hier zal de cliënt verder behandeld worden en begeleid worden naar een leven waarin de verslaving geen hoofdrol meer gaat spelen. Afhankelijk van de urgentie zal er een klinische behandeling of een ambulante behandeling opgestart worden. De klinische behandeling is intensiever dan het ambulante traject. Wanneer een cliënt de klinische behandeling krijgt, zal deze ook opgenomen worden. Bij het ambulante traject is dat niet het geval en bezoekt de cliënt op regelmatige basis een coach of behandelaar.

Vraag vrijblijvend informatie op

Verslavingszorg laat u niet aan de eerste de beste over. Het is een serieus probleem wat u het liefst wilt aanpakken met professionals die u vertrouwt. Om hier zeker van te zijn is het logisch als u meer informatie wilt inwinnen over Solutions. Dat kan onder meer via de website solutions-center.nl. Hierop staat alle informatie die handig is bij het nemen van deze stap. Hierop staat de behandelingswijze uitvoerig beschreven en de verslavingsvormen waar zij bij begeleiden. Tevens staat het 12 Stappen Plan beschreven inclusief de oorsprong. De werkwijze en de stappen worden ook opgesomd. In het blog leest u meerdere ervaringen van (ex-)verslaafden die bij Solutions zijn geweest. Mocht u er via de website niet uitkomen, neem dan gerust telefonisch contact met ze op. Zij staan u vriendelijk te woord om antwoord te geven op uw vragen over hun verslavingszorg.