Iedereen zal tegenwoordig toch eigenlijk wel eens gehoord hebben van de ziekte van Lyme. Voor wie hier nog niet bekend mee is: dit is een virus dat overgebracht kan worden door teken. Heb jij een tekenbeet opgelopen, dan bestaat er dus de kans dat jij hier mee besmet wordt. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Het lastige is dat het zo lastig is om na te gaan of jij al dan niet met een besmetting te maken hebben. De ziekte van Lyme kan leiden tot heel vervelende ziekteverschijnselen, waar jij echt met wat pech de rest van je leven last van kunt hebben. Het kan een grote invloed hebben op jouw leven en dat is heel vervelend. Het beste is het dus om te voorkomen dat je gebeten wordt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld maatregelen treffen zoals het dragen van een lange broek als jij door hoog gras gaat wandelen en door het liefst je broekspijpen bij je sokken in te stoppen. Deze beestjes houden zich namelijk het liefst schuil in hoog en vochtig gras, om vervolgens over te springen op een mens of dier dat voorbijkomt. Zelf hebben de teken helemaal geen last van de ziekte van Lyme, maar wij mensen des te meer! Een beet wil je dus zeker voorkomen!

Ziekte van Lyme herkennen

Ondanks het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen, kun je natuurlijk altijd alsnog gebeten worden. Er kan bijvoorbeeld een teek met jouw huisdier mee naar binnen komen en vervolgens op jou overspringen. Hoe kun je na een beet nu herkennen of jij de ziekte van Lyme hebt? Als er een rode kring om de beetplek ontstaat, dan is het zeker te zeggen dat jij helaas besmet bent. Maar niet iedere besmetting leidt tot deze rode kring, hoe herken je de ziekte van Lyme dan? Dat is een stuk lastiger, het ziektebeeld lijkt namelijk sterk op griep, met symptomen als:

  • hoofdpijn
  • stijve nek
  • koorts
  • spierpijn
  • vermoeidheid
  • gewrichtsklachten

Het is voor jouzelf dus lastig te herkennen of het nu om een gewone griep gaat of dat je een besmetting hebt opgelopen door een tekenbeet. Nu denk je waarschijnlijk: de huisarts kan wel testen welke van de twee het is. Maar de testen die in de reguliere gezondheidszorg gebruikt worden, pikken slechts de helft van de ziektegevallen op. Dat betekent dat er dus een grote kans is dat de ziekte van Lyme bij jou niet uit de test naar voren komt.

Vroegtijdige behandeling

Dat is natuurlijk heel vervelend, want als het niet naar voren komt dat je de ziekte van Lyme hebt, dan kun je ook niet op de juiste manier behandeld worden. Juist hierbij is een tijdige behandeling echt van belang, hoe sneller er gestart wordt, hoe kleiner de kans is dat jij serieuze klachten aan de besmetting overhoudt. Vermoed jij dat de test bij jou fout zit, dan is het aan te raden om naar praktijk HJ Nagel te gaan. Dit is een praktijk voor complementaire geneeskunde en zij maken gebruik van andere testen. Daardoor wordt bij hen de ziekte van Lyme vaak wel tijdig opgespoord! Zij kunnen jou bovendien snel behandelen met behulp van bioresonantie en homeopathische middelen. Door snel actie te ondernemen, is de kans het grootst dat jij zo goed mogelijk herstelt van de besmetting! Op hun website hjnagel.nl kun je meer lezen over de manier waarop hun testen werken en de manier waarop je behandeld zult worden. Vermoed jij een besmetting met de ziekte van Lyme, maar test je negatief bij je huisarts? Ga dan zeker eens naar praktijk HJ Nagel voor een second opinion!